Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Erbicid Adengo 465 SC 1L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

650 lei Lei
Brand
Bayer
Out Of stock
Descriere
Erbicid preemergent si postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului

Substante active: isoxaflutol 225 g/l+tiencarbazon-metil 90 g/l +
ciprosulfamide (safener) 150 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)
Cuvant de avertizare: Atentie! Certificat omologare nr.
2789/26.06.2008

MOD DE ACŢIUNE

Adengo combina doua substante active erbicide puternice si cea mai noua tehnologie safener, care mareste selectivitatea produsului. Tehnologia unica de control sincronizat al buruienilor consta in capacitatea de reactivare, care ii permite sa fie din nou activ in timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controland astfel buruienile ce pot rasari in aceasta perioada. Adengo este preluat radicular si foliar si are o puternica activitate sistemica in planta. Buruienile sunt distruse chiar dupa rasarire. Primul semn al eficacitatii consta in albirea plantulei, urmata la scurt timp de distrugerea ei completa.

Preemergent: : 0,35-0,4 l/ha. Doza de 0,35 l/ha se utilizeaza pe soluri cu continut de humus pana la 2,5%, iar doza de 0,4 l/ha pe soluri cu continut in humus de 2,5-3,5% si infestare puternica cu buruieni.

Postemergent timpuriu: doza de 0,3 l/ha se utilizeaza pe soluri cu continut redus in humus si infes tare slaba, iar doza de 0,35 l/ha pe soluri cu continut de humus de 2,5-3,5% si infestare puternica cu buruieni. Tratamentul se aplica pana cel tarziu in faza de 3 frunze ale porumbului si buruieni in faza incipienta de crestere (2-3 frunze). Adengo permite mentinerea solului curat in prima parte a perioadei de vegetatie sau pana la prima eventuala lucrare mecanica, fiind reactivat dupa fiecare ploaie de min. 10 mm. In conditii de seceta foarte puternica, eficacitatea produsului pe graminee anuale si cateva dicotile (ex. Xanthium) este mai scazuta. La dozele recomandate corespunzator continutului de humus din sol, Adengo are o buna selectivitate pentru hibrizii cultivati in prezent in Romania. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de samanta. In cazul infestarii foarte puternice cu graminee, in soluri cu continut de humus peste 3,5%, Adengo poate fi utilizat in asociere cu alte erbicide. Pentru obtinerea eficientei maxime la aplicarea preemergenta, se recomanda aplicarea ime diat dupa semanat, pentru a valorifica umiditatea existenta in stratul superficial de sol. Datorita mobilitatii si reactivarii erbicidului, nu este necesara incorporarea sa. Cerealele si rapita de toamna pot fi semanate dupa 4 luni de la aplicarea lui Adengo, dupa o aratura normala. Volumul de solutie recomandat este de 200 - 400 litri la hectar.

Principalele buruieni dicotiledonate combatute: stir (Amaranthus spp.)stir (Amaranthus spp.), loboda (Atriplex patula), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), spanac salbatic (Chenopodium album), ciumafaie (Datura stramonium), busuioc salbatic (Galinsoga parviflora), turita (Galium aparine), musetel (Matricaria spp.), ardeiul broastei (Polygonum spp.), iarba grasa (Portulaca oleracea), zarna (Solanum nigrum), rocoina (Stellaria media),pungulita (Thlaspi arvense), scanteiuta (Anagallis arvensis), zamosita (Hibiscus trionum), cruciulita (Senecio vulgaris), susai aspru (Sonchus asper), ventrilica (Veronica persica), teisor (Abutilon theophrasti), dentita (Bidens tripartita), mustar salbatic (Sinapis arvensis). La aplicare postemergenta combate si buruienile rasarite de ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum) si cornuti (Xanthium).

Principalele buruieni monocotiledonate combatute: meisor (Digitaria sanguinalis), firuta (Poa spp.), coada vulpii (Alopecurus myosuroides), iarba barboasa (Echinochloa crus-galli), mohor (Setaria spp.), costrei din samanta (Sorghum halepense).
Trimite mesaj
Din Gura in Gura